Skånes Djurpark
Mitt i den skånska vildmarken väntar ett oförglömligt äventyr för små & stora. I parken finns massor att upptäcka: allt från ett gigantiskt Fåret Shaun Land med traktorbana, till svajande hängbroar bland trädtopparna där du har bästa spaningsläge på hjortar och vargar.
Nordiska djur i oslagbar natur
Lär dig mer om djuren som bor i vår vackra natur. Kom nära björnar, älgar, sälar och andra nordiska djur när du följer med djurvårdarna på expedition i vårt fullspäckade dagsprogram.
Häng med i Fåret Shaun Land
I ett 20.000 kvadratmeter stort Fåret Shaun Land bor Fåret Shaun, Bitzer och Timmy Lamm. Denna lantliga sagovärld är uppbyggd kring filmen och dess karaktärer, och självklart kan du träffa dina favoritfigurer varje dag.
Ta dig UPP bland träden
Expedition UPP är en 350 meter lång äventyrsstig 9 meter ovanför marken. Här tar du dig fram på svajande hängbroar som slingrar sig ovanför hjortar och vargar. T

Välkommen till Skånes Djurpark!

Upplev djur, natur & äventyr tillsammans med hela familjen

 

Förläng äventyret med en övernattning intill vargar och björnar

Camp Oak är en magisk tältby mitt i djurparken. Här övernattar du mitt i vildmarken och lever äkta vildmarksliv! Laga kvällsmat tillsammans över öppen eld och lär känna parken och djuren efter stängning.

 

Strandhäng eller äventyr – varför välja?

En varm sommardag kan du söka både skugga och svalka i parken. I parken finns en härlig strand med solstolar och strandspel där ni kan få sand mellan tårna. Du kan svalka dig i vår Vattenlek och Vattenrutch under sommaren, och varma dagar öppnar vi upp så att du kan ta dig ner till vackra Vaxsjön för ett skönt dopp.

 

Hinderbanor och lekplatser för alla åldrar

Runtom i parken finns lekplatser och hinderbanor för både små och stora äventyrare. I Nordic Predators Arena kan du mäta dina styrkor och se vem i familjen som är stark som en björn eller smidig som en räv. Ta dig över, under och igenom åtta hinder i en hinderbana mitt i skogen. Klara, färdiga, kör!

 

Upptäckarpasset – din guide till äventyret!

Som gäst i Skånes Djurpark ska du känna dig som en riktig upptäckare, redo att utforska djur, natur & äventyr i vildmarken. När du kommer in genom portarna får du ett Upptäckarpass i din hand som guidar dig genom ditt äventyr. I passet finns spännande uppdrag och uppgifter som ger dig en stämpel när du löst dem. Visa upp alla stämplar i Baslägret innan du går hem för att få ett äkta Upptäckardiplom!

 

Bra att veta

  • I parken finns flera restauranger och kiosker
  • Varje dag kan du följa med i ett dagsprogram med shower och matningsexpeditioner
  • På sommaren är Vattenleken öppen, och under varma sommardagar kan du ta dig ner till Vaxsjön för ett svalkande dopp
  • I världens största djurpark för nordiska djur finns omkring 70 olika arter
  • I parken finns flera grillplatser och picknickplatser

Planera din resa

Besöksmål

Upptäck de bästa besöksmålen i Skåne

Här finns vi

Planera din Skåneresa här

Bli en del av oss

Vill ert företag synas hos oss?