Pressmeddelande

Höör 30 juni 2017

 

Samarbete sätter ”Barnens Skåne” på kartan

Nytt samarbete mellan besöksmål i Skåne ska bidra till att göra Skåne till det självklara valet för barnfamiljer att semestra i. Det är Fotevikens museum, Skånes Djurpark, Högevall Lund och Tosselilla Sommarland som tillsammans vill lyfta fram Skånes kvaliteter för barnfamiljer.

- Vi kände att det saknades fokus på att marknadsföra Skåne som en destination för barnfamiljer. Tanken är att vi tillsammans ska bli en stark familjedestination som samarbetar och delar erfarenheter och bidrar till att Skåne sätts på kartan. Vårt mål är att våra besökare stannar längre och upptäcker fler av Skånes många smultronställen, säger Camilla Kehlmeier från Skånes Djurpark, som är en av initiativtagarna.

”Barnens Skåne” handlar om att samla det som gör Skåne så fantastiskt som resmål för barnfamiljer. Stränder, naturreservat, skogar, lekplatser och allt annat som Skåne har att erbjuda. En första insats är en broschyr som går ut brett i helgen till skånska hushåll. Tanken är att arbetet med att marknadsföra Skåne för barnfamiljer, ska utvecklas vidare och att många fler besöksmål ska ansluta sig till samarbetet. I framtiden vill Barnens Skåne även ha kraft att nå ut brett med budskapet i Sverige och Danmark.

- Vi hoppas att många som arbetar med turism och besöksmål i Skåne inser att det är viktigt att satsa på barnen och att lyfta de upplevelser och aktiviteter som barnfamiljer kan ta del av. Flera kommuner har visat intresse och Malmö är redan med och lyfter vad de har att erbjuda för turistande barnfamiljer. Det här är bra början, säger Camilla Kehlmeier.

 

För ytterligare information kontakta

Camilla Kehlmeier: 072 715 35 34 eller camilla@skanesdjurpark.se
Tommy Bauer: 072 546 35 00 eller tommy@tosselilla.se