Naturum
Skånes natur är fantastisk! Grottor, vulkaner, stränder, vattenfall, bokskogar, naturliga hinderbanor och mycket mer.
Naturum
Naturum är bemannade informationsanläggningar där man finner information om ett områdes geologi, flora, fauna och kulturhistoria. Här finns utställningar och aktiviteter och ofta möjlighet till personlig guidning. I Skåne finns idag sex naturum.
Naturum Falsterbo
I vår utställning får du veta mer om djur, natur, kultur, och växter i området. Kunnig personal tipsar gärna om vad som händer i naturen just nu.
Se webbsidan för säsongens öppettider.
Fulltofta Naturcentrum
Stigar, sagostubbe, aktiviteter, utställning, café. Mitt i strövområdet ligger Fulltofta Naturcentrum, med utställning, café, besökscenter och olika aktiviteter. Stigarna är många och här kan du vandra både kort och långt. Landskapet är omväxlande med djupa skogar, öppna gläntor och hagmarker, vida fälader med mäktiga ekar, små och stora dammar och flera små bäckar. För information om aktiviteter se skanskalandskap.se.

Naturum

Välkommen till Naturum!

Skånes natur är fantastisk! Grottor, vulkaner, stränder, vattenfall, bokskogar, naturliga hinderbanor och mycket mer.

Naturum Kullaberg

Kullaberg – så totalt annorlunda än den vanliga bilden av Skåne. Vilt, vackert, vidunderligt med hisnande branter och vida vyer över Öresund och Kattegatt. Här upplever du ett helt unikt växt- och djurliv – allt förklarat och satt i sitt sammanhang på besökscentret naturum Kullaberg längst ut på halvön vid Kullens fyr.

Se webbsidan för mer information om aktiviteter.

 

Naturum Skrylle

På naturum Skrylle kan du lära dig om traktens växter, fåglar, insekter och djur.  Vår, sommar och höst aktiverar vi oss utomhus på olika sätt och använder naturen som inspirationskälla! Naturstigar, viltgömsle, naturlekplats och aktiviteter.

Program och info på lund.se/naturum.

 

Naturum Söderåsen

Naturen är omväxlande och bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. Särskilt välbesökt är den djupt nedskurna dalgången vid Skäralid. Dalen är en sprickdal med mäktiga dimensioner med lodräta klippor som omgärdar Skärån som rinner i botten. Odensjön i Nackarpsdalen samt utsiktspunkterna Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen är också platser som imponerar.

Se webbsidan för mer information.

Naturum Stenshuvud

Naturum är Stenshuvuds Nationalparks besökscentrum. I naturum finns en utställning om nationalparken och kunnig personal som hjälper dig med frågor, tips på vad som är sevärt just nu och hur du hittar i nationalparken. I utställningen kan du lära dig mer om nationalparkens växter och djur. Texterna är korta och lätta att läsa. Den som vill veta mer om nationalparken kan läsa mer i fördjupningstexterna eller köpa boken om Stenshuvud.

För barn finns mycket att göra! Rita något ni sett vid målarbordet, läs en saga eller lös den kluriga tipspromenaden. De som vill pyssla kan bygga ett litet bihotell och ta med hem.

För utförligt program se www.stenshuvud.se.

 

Naturum Vattenriket

Vattenrikets besökscenter naturum Vattenriket ligger mitt i staden Kristianstad och mitt i biosfärområde Kristianstads Vattenrike. Här kan du utforska utställningen på egen hand eller följa med på en guidad tur. Leta märlor i bäcken, titta på fiskar i akvariet, spana efter djur och njut av vyn från panoramafönstret. Följ med på en hisnande flygtur med farkosten Opteryx!

På andra våningen serverar Café Årum lokalproducerad och ekologisk mat och fika efter säsong. Där finns också en takterrass med härlig utsikt över stan, strandängarna och ån där du sitta och äta din medhavda matsäck vid träborden. Välkommen till naturum för att börja din färd ut i Vattenriket!

Mer information finns på vår hemsida.

 

Planera din resa

Besöksmål

Upptäck de bästa besöksmålen i Skåne

Här finns vi

Planera din Skåneresa här

Bli en del av oss

Vill ert företag synas hos oss?